mencari segalanya :)

Thursday, February 6, 2014

D I A N T A R A

ASSALAMUALAIKUM and haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii korang.
its been a long time thou aku membiarkan jari menari tanpa sebarang post.
well,

aku malas.
sangat malas untuk menulis & post
nak nak plak skg ni makin lame makin busy.

but, hari ni terbuka minat aku untuk menaip and its about

FEELINGS.

in my point of view, bila brcakap psl feelings, aku jadi .. sesak nafas.
well, kalau kita flash back lah kan, zaman budak budak dulu is the best.

"weh, aku suka kat hang!"
"couple jom"

semudah tu di terima, dah kalau putus pun senang, and end up both of them boleh jadi kawan,

but as time goes by, semakin umur meningkat,
aku jadi takut bila berhadapan dengan masalah 'SOAL HATI DAN PERASAAN'

YES, aku mengaku, atas nama aku SOFEA BINTI MUHAMMAD HAIRI PHILLIPS , aku pernah suka dan hampir terjatuh pada seorang lelaki yang bernama REHAN ISKANDAR BIN ROSLI and, things get a lil bit out of control sejak keblakangan ni.

apa perasaan aku kat dia ?
apa yang aku nak dari dia ?
apa yang aku nak buktikan skg ni ?
adakah aku dah immune dengan kehadiran dia ?
sanggupkan aku buat apa yg telintas dalam fikiran aku skg ?
kenapa sekarang ?

ENTAH. bila aku fikirkan balik. aku blank. hampa. sedih.

one boy, thousands feelings. true :) im in that position now.

but the hard part is, IM TAKEN.
how am i supposed to handle all this YA ALLAH ?

APA RANCANGANMU BUAT AKU, YA ALLAH ?
apakah ini salah satu dugaan untuk menduga kesetiaan aku terhadap mi amor ?
apakah ini salah satu dugaan untuk menduga kesabaran aku ?
apakah ini salah satu dugaan untuk menduga sejauh mana aku bertahan ?
apakah ini salah satu dugaan untuk menduga siapakah yang lebih layak bertakhta di hati ini ?

AKU BINGUNG YA ALLAH,
sampai bila ?
sampai bila semua ni harus jadi begini ?

aku ?
aku sendiri tak tahu nak bertindak macam mane.
aku sendiri speechless nak hadap bende ni.
aku sendiri taktahu nak react macam mana bila dia ungkapkan
"saya dah taknak buang masa, sakit. saya nak terus jumpe parents awak"

PANGG !

ayat tu seolah satu tamparan untuk aku.

dulu,
aku pernah hadapi masalah ni  ? and cara aku, PERANG DINGIN.
but now ? takkan aku nak biar diaorg bermandi darah semata nak bukti sape lagi sayangkan aku.
NO ! I WONT HURT ANY OF THEM !


PADAMU KU BERSUJUD YA ALLAH.
aku serahkan segalanya pada MU.

jika REHAN ISKANDAR adalah yang terbaik untukku,
tunjukkan lah, dan dekatkanlah hatinya dengan hatiku.

dan

jika MUHAMMAD FARDEEN adalah yang terbaik untukku,
tunjukkan lah, dan dekatkanlah hatinya dengan hatiku.

andai, mereka bukan untukku.
tunjukkan lah dan damaikan lah hatiku dengan ketentuanMu.

aku seorang hamba yang lemah yang tak mampu untuk berbuat apa apa selain bergantung hidup padaMu, ya RABB.
seribu penghargaan kepada awak ^^ terimakasih.

No comments:

Post a Comment